Bi-polar is een heuze trendy naam. Vele mensen krijgen deze stempel. Afgezien van adhd, die verreweg de eerste plaats bezet. Bi-polar klinkt ook veel beter dan manisch-depressief; dat klinkt zo treurig gek. Met de veramerikanisering in de maatschappij – alles is geld en entertainment – doet de eerst naam het beter. Het doet het zelfs zo goed, dat het een Geuze naam kan worden. Denk even mee…

  De mooiste tijd bij bi-polar is toch wel de up-time. Klinkt beter dan manisch. Ook nu weer werkt neurologisch onderzoek in ons voordeel. De bi-polairen onder ons wisten het al langer een energetische neuronen wolk drijft langs het hersengewelf. Rekenkundige toptijden, sudoku masterpieces en ongekende creatieve eruptie. Daar kan de gewone man nog een puntje aan zuigen.

  Waarom is bi-polar dan zo zielig en zo weinig bi-populair? Omdat aan probleemoplossing nu eenmaal meer geld valt te verdienen. Maar laten we de positieve lijn even vasthouden. En de pessimisten laten voor wat ze zijn. Zij zitten aan de andere kant van het spectrum.

  Froosbaba….

  Het is dus geuze gezellig in bi-polar land. Een prachtig heuvelig gemoed afgewisseld met visionaire bergtoppen en melancholische dalen. Dankzij Van Gogh’s bi-populariteit hebben wij de zonnebloemen. Doet Steven Frey zijn naam eer aan en is ongekend vrij vrolijk op zijn tijd. En ligt zijn vrijheid in de tegenstellingen. De polen van de geest, het lijf en het leven. Ongekende aantrekkingskracht zorgt voor natuurlijke dynamiek. Wellicht overstijgt die dynamiek meerdere aspecten in het leven. Voorkeuren, liefdes, bezigheden, aanleg en andere zaken waarbij tegenpolen bestaan. Bi-polar zou wel eens een onuitgediepte bron kunnen zijn van nieuwe mogelijkheden. In de beperking toont zich de meester. We moeten er alleen even in geloven.

  Froosbaba…

  Gelukkig heb ik daar geen moeite mee. Wees vrij – Be polar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.