Van een interieur is nog geen echt sprake. Daarvoor spreekt uit dat woord teveel grandeur. De basis een warmbruin lamminaat met fijne ebbenkleurige strepen. De banken stralen gedistingeerde cosyness uit. Ze verhullen vakkundig hun prijskaartje, dat zeker niet indrukwekkend is. Tenminste richting de bovenkant van de prijsklasse.

Een robuuste oudere generatie-tafel houdt de twee rebels in evenwicht. Met zijn foute eiken kleur en doordringbare witte kringen. Toch presteert deze generatie zijn zwakte om te buigen tot een voordeel. Alle kekke glazen en losse tafelbladen ten spijt; de oude krasse tafel is veelzijdig. Als bank, fitness en yoga middelpunt. Nu de kwantumfysica het totale bezielde leven erkent, zal deze tafelpersoonlijkheid zeker het laatste intelligente woord lachen. Een tafellesje veelzijdigheid.

Nu het vele bedliggen verruild is voor de bank heeft de geest zich kunnen scherpen. Wat is dat toch met de verering van het kantoormeubel? Studenten staan er om bekend in allerlei houdingen te kunnen werken en leren. De Romeinen vonden het aanligbed het toppunt van luxe. En de Fransen moeten verantwoordelijk gehouden worden voor de zinneprikkelende sofa.

Het nieuwe werken is zo veel meer in dit bedbankbedrijf. Nergens anders heeft de werknemer de tijd voor een fitness-brake. Zelfs bij slaperigheid lukt het al liggend met gesloten ogen naar het ritmische geluid van de stem van de spreker te luisteren.

Hoe echt dit bedbankbedrijf of zoals je wilt a bed&office concept nog tot de virtuele werkelijkheid behoort; het heeft de toon gezet voor een inclusieve samenleving. Een nieuw soort werken, waarbij echte individualiteit de ruimte krijgt. Waarin de ander niet probeert op te leggen hoe het zou moeten. Een bedbank vertelt niets over de kwaliteit van het afgeleverde werk. Gelukkig boeit dat de computer niet. Het is een trouw en dienstbaar apparaat. Klaagt zelden over werkdruk en is altijd bereid de workaholic te vergezellen. Ook in onmogelijke uren. Al is dat niet voor de werkverslaafden onder ons weggelegd. Daarvoor bestaan geen afkickklinieken. Hoe zou dat nu komen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.