Het uitganspunt is interessant. Enerzijds gaat het over het langzaam opvoeren van prikkels en de gewenning daaraan. Dat is een goede zaak en ik kan mij daar iets bij voorstellen.Wel wil ik daar ook nog graag over opmerken, dat wanneer de balans in de hersenen verstoord is om wat voor reden dan ook; dat ik dan niet geloof dat de methode zou werken. Om dezelfde reden dat lichtgevoeligheid bij migraine niet wordt opgelost door zich aan licht bloot te stellen.

Een kleine bedenking heb ik bij het feit, dat straatvrees misschien ook samengaat met sociale angst. Dan spelen namelijk ook andere aspecten een rol, die niet nagebootst (dat denk ik tenminste) kunnen worden met virtual reality. Die liggen namelijk veel meer op het gebied van communicatie en de interactie met mensen. Wanneer iemand gestalked is geweest dan gaat de persoon uit van een aantoonbare dreiging. De persoon moet dan als het ware weer vertrouwen opbouwen in de maatschappij en in de persoonlijke omgang met mensen. Het lijkt mij dat dan de hoeveelheid goede ervaringen eigenlijk moet gaan opwegen tegen de slechte ervaringen. De ingeprinte angst wordt dan omgezet in vertrouwen en weerbaarheid.

“University of Amsterdam trials treating anxiety of outdoors”

Leave a Reply

Your email address will not be published.