De nacht begon lekker; vroeger naar bed omdat ik me toch al erg moe vond. Twee uur later ben ik klaar wakker en ik verveel me. Mijn droom was fantastisch dit keer, maar je kunt niet even terugglippen. De droom is geen net waarbij je even kunt zappen.

Inmiddels heb ik getweet en dus draaien de hersenen op volle toeren. Ze zijn dus gewoon aan het werk. In plaats van dat lekker tijdens de droomslaap te doen, doen zij dat bij volle bewustzijn.

De schreeuwerige tv droeg ook niet bij aan de rust. Het is een grote ruis geworden; lawaaierig en opdringerig. Het enige positieve vandaag was de documentaire over de kafferbuffel. Die toonde hoe prachtig deze buffel zijn intelligentie heeft ontwikkeld. Speciale aanvalstechnieken en hinderlagen. De mens zal steeds meer rekening moeten houden met het feit dat intelligentie een evolutionair gegeven is. Het is prettig dat deze interessante onderwerpen de slaaploosheid compenseren. Even aan iets anders denken.

Deze post was eigenlijk voor het onderwerp zuur. Maar bij nader inzien laat ik dat onderwerp even voor wat het is. Het past beter bij het thema dieet. Daar zijn gelukkig nog heel interessante dingen over te zeggen. Dus even geduld en laat me weten wat voor vreemde kwaaltjes je hebt gekregen van de schildklier. Want als we de ongemakken even vergeten dan krijg je een waardevol inzicht in het functioneren van het menselijk lichaam. Zo en nu ogen toe en op weg naar……

Leave a Reply

Your email address will not be published.